Sari la conținut

Elemente pe care trebuie sa le contina un site

  • 26 iunie 20226 iunie 2022

Am sa spun in cateva cuvinte ce elemente trebuie sa contina un website pentru a capta atentia utilizatorului:

Heading 1 simplu, concis, la obiect.

Elementul care capteaza atentia in primul rand este elementul Heading 1. Pe o pagina a unui site trebuie sa avem un singur element Heading 1. Acesta trebuie sa reflecte in mod deosebit baza paginii respective. Ce anume intereseaza pe utilizator pe acea pagina, scris intr-o maniera simpla si la obiect.

Pentru alte elemente importante de pe site se vor folosi alte tipuri de Heading, care nu au limitari asa cum are Heading 1, dar sunt la fel de importante.

Texte si poze unice:

Pentru o pozitionare cat mai buna pe motoarele de cautare si in special pe Google, avem nevoie ca site-ul nostru sa contina informatii despre businiss-ul nostru scris intr-o maniera unica, care sa ne diferentieze de competitori. De ce credeti ca exista „content writeri?”. Acest lucru este foarte important pentru un business.

Interfata user friendly

Site-ul nostru trebuie sa fie usor de manipulat de catre utilizator. De aceea structura acestuia trebuie sa corespunda unor criterii UX/UI bine definite.

Este bine ca utilizatorul sa interactioneze bine cu site-ul si sa nu se piarda in detalii. De aceea site-ul trebuie sa fie simplu si usor de utilizat.

Meniu bine structurat

Un meniu bine structurat si care sa conduca utilizatorul pe alte sectiuni ale site-ului este primordial. Este bine sa avem o pagina de „Home”, pe care sa avem o privire de ansamblu a paginii noastre de business. Apoi alte pagini relevante cum ar fi pagina „About Us”, „Services” sau alte elemente importante cum este pagina „Contact”.

Pagina contact

Pagina noastra de Contact trebuie sa aibe elemente importante care sa releve natura business-ului nostru, cu datele de contact aferente, o adresa a sediului, un numar de telefon si o adresa de email, un interval orar in care clientul ne poate contacta dar si un formular de contact. Optional se pot trece si date juridice ale firmei.

De asemenea este indicat sa avem si o harta interactiva Google Maps pentru ca clientul nostru sa afle locatia sediului firmei.

Pagina de Shop si pagina de produs

Pentru magazinele online este indicat sa avem o pagina separata pentru sectiunea magazinului dar si o pagina de prezentare a unui produs de top.

Structura paginii de shop trebuie sa fie simpla, pe intelesul utilizatorului si cu o sectiune rapida de plasare a comenzii. Fiecarui produs i se poate atribui o galerie de imagini, o descriere si alte elemente importante cum ar fi culoarea, materialul sau marimea.

Certificat SSL

In ziua de astazi este imperativ necesar sa avem un certificat SSL instalat pe serverul nostru pentru criparea informatiilor de pe site. Acest lucru este important pentru siguranta datelor de pe site si a informatiilor furnizate de catre utilizatorii site-ului.

Modul de securitate

Pentru ca ne confruntam cu foarte multe atacuri cibernetice, este indicat sa avem un modul de securitate instalat pe serverul nostru. Acesta blocheaza atacurile de tip „Psihing” sau alte tipuri de atacuri cibernetice. 

Acestea sunt elementele de baza care nu trebuiesc sa lipseasca nici unui site, sunt sigur ca alti colegi de breasla mai pot adauga si elte elemente la aceasta lista, insa eu am considerat ca acestea sunt cele mai relevante.

Daca ai toate aceste elemente puse la punct pe site, vei avea siguranta ca site-ul pe care il administrezi corespunde cerintelor actuale in domeniu.

Spor!